Stipendier Mälardalens högskola

Mälardalens högskola, MDH, har sitt huvudcampus fördelat på två orter, Västerås och Eskilstuna, och bedriver även utbildningsverksamhet i Södertälje, Nyköping och Nacka. Vid högskolan går ungefär 12 000 studenter vid utbildningar inom bland annat teknik, naturvetenskap och beteendevetenskap. Om du studerar vid Mälardalens högskola har vi här samlat några stipendier som kan vara av intresse för dig.


Här är en förteckning över stipendier som kan vara intressanta för dig som studerar vid Mälardalens högskola. Alla länkar öppnas i ny flik.


Bohnstedtska donationsstiftelsen

Stipendier för sökande från Eskilstuna kommun, företrädelsevis för de från Ärla församling, som studerar till sjuksköterska eller specialutbildning efter sjuksköterskeutbildningen.

Läs mer

Elsa och Hans Johanssons stiftelse

Stipendium delas ut till studiebegåvad ungdom (upp till 25 år) till före detta elever vid en gymnasieskola i Eskilstuna. Den som söker ska ha påbörjat eftergymnasial utbildning på minst 180 högskolepoäng och vara skriven i Eskilstuna församling.

Läs mer

Minor Field Studies

Studentcentrum vid Mälardalens högskola har möjlighet att ge ut Sida-finansierade MFS-stipendier inom ramen för sina utbildningsområden.

Läs mer

Stiftelsen Fredrik Lindströms Minne II

Stipendier lämnas för postgymnasiala studier till sökande under 30 år som har en stark koppling till Eskilstuna. Minst ett års studier vid högskola eller motsvarande måste vara avklarade för att kunna bli tilldelad stipendiet.

Läs mer

Sparbanken Rekarnestipendiet

Stipendiet delas ut för bästa examensuppsats eller annan uppsats på avancerad nivå som handlar om kundrelationer inom bankväsendet. Den totala stipendiepotten, fördelat på ett eller två stipendier per år, uppgår till 10 000 kronor. Stipendiet är särskilt skapat för att sökas av studenter vid Mälardalens högskola.

Läs mer