3 gratissaker för studenter

Att vara student innebär oftast begränsat med pengar på bankkontot. CSN-pengarna räcker i bästa fall för att klara uppehället men lämnar lite över till extravaganser. En positiv följd av den ansträngda ekonomi man har som student är att man blir expert på att hitta smarta knep för att spara pengar. Här tipsar vi om smarta sätt för hur du kan få saker helt gratis.

Student lyssnar på ljudböcker

Gratis ljudböcker

Visste du att många ljudboksappar låter dig lyssna på böcker gratis under en prova-på-period? Som en smart student bör du givetvis utnyttja det och prova på alla apparna helt gratis. Börja med att testa exempelvis Storytel. När gratisperioden är slut testar du Nextory, sedan BookBeat, osv. Du hittar alla appar som erbjuder gratis ljudböcker på Ljudboksappar.se. Glöm inte att avsluta ditt konto hos en app i tid så att inga pengar dras. (Du lyssnar på ljudböcker gratis under en begränsad tidsperiod men när den är slut börjar alltså pengar dras från ditt konto om du inte säger upp innan).

Gratis kollegieblock och pennor

Varför betala för skrivblock och pennor när det ändå alltid står företag och delar ut såna gratis på campusområdet? Visst, det är kanske inte så kul att gå omkring som en levande reklampelare men för studenter är det ändå lite okej. Oavsett om du behöver linjerat eller rutat kommer du säkert hitta vad du letar efter. Passa på att fråga efter ett suddgummi också så har du hela terminens förråd av plugginventarier fixat!

Gratis böcker på biblioteket

Utnyttja ditt närmsta bibliotek till fullo. Här finns alla böcker du behöver - oavsett om det är kurslitteratur eller skönlitterära verk. Finns inte din bok inne kan du höra med bibliotekarierna om de kan beställa hem den. Allvarligt, om du ska lyssna till ett råd på den här listan, lyssna på det här. Bibliotek är bäst!