Stipendier Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna grundades 1977 och har två campusområden i Falun och Borlänge. Ungefär 16 000 studenter studerar i dagsläget vid något av skolans totala 60-tal program och 1100 kurser. Högskolan Dalarna lyfter fram att deras utbildningar tas fram tillsammans med det lokala näringslivet och samhället. Resultatet av detta har blivit att flera studenter från Högskolan Dalarna får arbete efter studierna jämfört med studenter vid andra lärosäten, enligt Högskoleverket.

På den här sidan hittar du stipendier som kan vara av intresse för dig som studerar vid Högskolan Dalarna. Vissa av stipendierna är speciellt knutna till Högskolan Dalarna medan andra stipendier är avsedda för sökande som kommer från Falun, Borlänge och andra orter i Dalarna.


Här är en förteckning över stipendier som kan vara intressanta för dig att söka som student vid Högskolan Dalarna. Alla länkar öppnas i ny flik.


Bröderna Molanders stiftelse

Stipendier ges för eftergymnasiala studier till studerande med anknytning till Dalarna. Följ länken för mer information.

Läs mer

Högskolans resestipendium för fältstudier

Resestipendier om 5000 kronor avsedda som bidrag för resekostnader i samband med fältstudier utanför EU/ESS.

Läs mer

Jernkontorets högskolestipendier

Jernkontoret delar ut stipendier för att främja utbildning av civilingenjörer inom material- och processteknik. Stipendier kan sökas av studenter vid programmet Materialdesign vid Högskolan Dalarna i Borlänge. Stipendiet uppgår till maximalt 50 000 kronor.

Läs mer

Leksand Kommunstyrelses stipendiestiftelse

Ungdomar upp till 25 år som är skrivna i Leksands kommun kan söka stipendier för studier vid högskola, universitet och folkhögskola.

Läs mer

Minor Field Studies - stipendium för fältstudier

Högskolan i Dalarna sköter fördelningen av MFS-stipendier för fältstudier om du vill samla in material till ditt examensarbete i ett utvecklingsland.

Läs mer