Stipendier Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en teknisk högskola som är unik på det sättet att den är speciellt inriktad mot tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. BTH grundades 1989 och i dag bedriver runtomkring 3500 studenter sina heltidsstudier där. Bland utbildningarna som ges vid BTH finns bland annat civilingenjör och högskoleingenjör samt utbildningar inom ekonomi, fysik, IT-säkerhet, spel och datavetenskap.


Här är en förteckning över stipendier som kan vara aktuella att söka om du studerar vid Blekinge Tekniska Högskola. Alla länkar öppnas i ny flik.


Donationsfonder förvaltade av Sölvesborgs kommun

Om du ursprungligen kommer från trakterna kring Sölvesborg och numera studerar på BTH kan det finnas stipendier för dig att söka. Sölvesborgs kommun har en mycket bra sammanställning över dessa stipendier. Följ länken för mer information.

Läs mer

Sparbanksstiftelsen Kronans stipendier

Stipendier som kan sökas av studenter vid Blekinge Tekniska Högskola, Linnéuniversitetet och Högskolan i Halmstad. Stipendierna delas ut till studenter som i sina C- eller D-uppsatser givit de bästa bidragen till företags- eller produktidéer.

Läs mer

Unionen Student Litteraturstipendium

Unionen Student ger alla sina medlemmar möjligheten att få tillbaka pengar som de lägger ner på kurslitteratur (upp till 3325 kronor). För att få stipendiet måste du gå med i Unionen Student under din studietid vilket kostar 100 kronor. Därefter måste du uppdatera ditt medlemskap till yrkesverksam medlem i Unionen för att kunna ansöka om pengarna.

Du måste uppfylla vissa krav för att få stipendiet, bl.a. spara kvittona för de böcker du vill ha ersättning för. Unionen är Sveriges största fackförbund och är öppet för tjänstemän inom det privata näringslivet.

Läs mer